Χρωστικές τροφίμων

Όλες οι χρωστικές που διαθέτουμε επιτρέπονται για χρήση στην ΕΕ. Όλες οι χρωστικές έχουν ένα νούμερο Ε αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι επιτρέπονται σε όλα τα τρόφιμα και ποτά.

Η ευρωπαϊκή οδηγία Νο 1129/2011 που συμπλήρωσε το Annex II της οδηγίας Νο. 1333/2008 αναφέρει ποιες χρωστικές μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε ποια προϊόντα και σε ποιες δοσολογίες και μέγιστα ποσοστά.

Η οδηγία 1129/2011 εξηγεί ποιες χρωστικές επιτρέπεται να χρησιμοποιηθούν σε τρόφιμα. Διαιρεί τις χρωστικές σε δυο κατηγορίες ομάδα ΙΙ και ομάδα ΙΙΙ. Η ομάδα ΙΙ μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ποσοστό τόσο ώστε να επιτευχθεί το αποτέλεσμα και όχι παραπάνω ενώ η ομάδα ΙΙΙ έχει ένα ανώτερο όριο συνολικής χρωστικής. Επιπλέον κάποιες χρωστικές επιτρέπονται μόνο σε κάποια τρόφιμα και σε συγκεκριμένη μέγιστη δοσολογία.

Πληροφορίες για υδατοδιαλυτά χρώματα και χρώματα τροφίμων

Οι υδατοδιαλυτές χρωστικές μας είναι ασφαλείς και εύκολες στη χρήση. Έχουν πολλές και διάφορες εφαρμογές σε προϊόντα καθαρισμού, σαπούνια και εντοπισμό διαρροών. Η επιλογή της χρωστικής εξαρτάται από την τελική εφαρμογή και τα υπόλοιπα χημικά.